SAP Business One, küçük ve orta ölçekli işletmeler için tasarlanmış, işletme fonksiyonlarını sorunsuz bir şekilde tek bir dijital platforma entegre edilerek çalıştığı ve gerçek zamanlı bilgilere anında erişmenizi sağlayan bir ERP sistemidir. Bir iş uygulaması olarak SAP Business One, her biri farklı bir iş fonksiyonunu kapsayan birkaç modüle bölünmüştür.

ERP Yazılım Nedir?

Enterprise Resource Planning (Kurumsal Kaynak Planlama), farklı iş fonksiyonları arasında gerçek zamanlı olarak tek bir dijital platform üzerinden bilgi paylaşımı yapan bir yazılımdır. Bir şirketin temel iş süreçlerini yönetmek için entegre modüllerle birlikte gelir.

Bir ERP sistemi, tüm işletmedeki kaynakları yönetmek için tüm özel iş süreçlerini kapsar. Buradaki fikir, bilgileri departmanlar arasında otomatik olarak paylaşmaktır. Ayrı veri girişleriyle ayrı bir sistem çalıştırmak yerine birleşik, merkezi bir sisteme sahip olmak, tüm işletme genelinde süreçleri ve bilgi akışını düzene sokacaktır.

ERP sistemi, çeşitli organizasyon sistemlerini entegre eder ve hatasız işlemleri ve üretimi kolaylaştırır. Böylece organizasyonun verimliliğini artırır. Sistem, tüm verilerin paylaşıldığı bu tek sisteme entegre edilmiş farklı modüllerden oluşur.

ERP Neden Önemlidir?

ERP, temel olarak farklı sektörlerdeki birçok idari ve operasyonel iş sürecini otomatikleştirir ve destekler. ERP sistemi; tüm departmanlar hakkında değerli bilgiler sağlar, işbirliğini geliştirir, analitik sağlar, kaynaklarınızı yönetmenize ve işinizi daha iyi izlemenize yardımcı olur. Tüm günlük iş operasyonlarının verimli bir şekilde yürütülmesine önemli ölçüde katkıda bulunur. İşte tüm bu nedenlerden dolayı ERP işletmeler için çok önemlidir.

ERP Nasıl Çalışır?

Bir ERP sisteminin çekirdeği, merkezi bir veri tabanıdır. Entegre modüller birbirleriyle haberleşir ve merkezi ortak veri tabanını paylaşır. Farklı modüllerin her biri finans, muhasebe, insan kaynakları, satış, satın alma veya lojistik gibi farklı bir iş fonksiyonunu kapsar. Gösterge tabloları, paylaşılan verilere dayalı olarak iş birimleri arasında gerçek zamanlı bilgiler sağlar.

İşletmeler, gereksinimlerini karşılayan modülleri seçip ekleyerek ERP’lerini ihtiyaçlarına göre tasarlayabilirler. ERP genellikle sektöre özel gereksinimleri destekler. Bunlar, temel işlevlerin bir parçası olabilir veya sistem, belirli (sektöre özgü) bir işlevi kapsayacak şekilde uygulamalar ve eklentiler tarafından genişletilebilir.

Bir ERP çalıştırmak için farklı seçenekler vardır. ERP yazılımınızı bulutta veya işletme içinde çalıştırabilirsiniz.

Bulut ERP (Cloud ERP)

Bulut seçeneği, genellikle yazılım lisansının aylık kiralandığı bir abonelik modeli (hizmet olarak yazılım) ile birlikte gelir. ERP bulutta barındırılır ve internet üzerinden teslim edilir. Bu sayede sisteme her yerden, her zaman erişim sağlanır. Bu seçenek, maksimum esneklik ve ölçeklenebilirlik sağlar. Kolay ve uygun maliyetli bir dağıtım yöntemidir.

Şirket İçi ERP (On-Premise ERP)

Şirket içi ERP, yazılım lisanslarını satın alan ve mevcut şirket içi BT altyapısına yükleyen klasik bir dağıtım yöntemidir. Bu lisans modeli, lisanslar için bir kerelik ödeme gerektirir. Genellikle özelleştirme, şirket içinde daha kolaydır. İşletmelerin doğrudan kontrol ve verilere erişimi vardır. Ayrıca ERP’nin bu şekilde çalıştırılması internet bağlantısından bağımsızdır.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin ERP Yazılımı: SAP Business One

SAP Business One, küçük ve orta ölçekli işletmeler için lider bir işletme yönetimi çözümüdür. Çeşitli sektörlerdeki küçük ve orta ölçekli işletme ihtiyaçlarını ve zorluklarını karşılamak için özel olarak tasarlanmıştır. Yeni başlayanlar için özel bir paket bile mevcuttur. SAP Business One, küçük şirketlerin çevikliğini geliştirir, üretkenliği artırır ve akıllı karar verme için merkezi bilgilerin kullanılmasına olanak tanır.

SAP Business One, muhasebe ve faturalama gibi iş süreçleri için sektöre özel eklentiler veya bireysel gereksinimler sunan tamamen özelleştirilebilir bir çözümdür. ERP sistemi, esnek, modüler ve güçlü olduğu için işinizle birlikte büyümek üzere tasarlanmıştır. Şirketiniz büyüdükçe ve değişikliklere ihtiyaç duydukça ek kullanıcılar, özelleştirmeler veya eklentiler eklemenize izin verir. Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde SAP Business One’ın kullanımı oldukça kolaydır.

SAP Business One; iş analitiği, işlemleri ve operasyonları izleme, bütçeleri ve nakit akışlarını izleme ve satın alma, satış, müşteri ilişkileri, envanter, insan kaynakları ve finans gibi tüm temel işlevleri yönetmenize izin verir. Bu nedenle dünya çapında 65.000 işletme SAP Business One’a güvenir. 170’den fazla ülkede ve 28 dilde kullanılır. 

Uygulamanın karmaşıklığı, yapılacak kullanıcı sayısına ve özelleştirmelere bağlıdır. SAP Business One, KOBİ’ler için hızlı bir yatırım getirisi sağlayarak birkaç hafta içinde uygulanabilir.

SAP Business One Modülleri ve Özellikleri

SAP Business One, işinizin farklı alanlarını tek bir arayüzde çalıştırmak için birkaç temel modüle sahiptir. Bu size operasyonlarınızın 360 derecelik bir görünümünü verir ve iş bilgilerini tek bir ölçeklenebilir sistemde yakalamanıza olanak tanır. SAP Business One ile muhasebe ve finanstan envanter, satın alma, satış, müşteri yönetimi, üretim planlama, iş zekası ve daha fazlasına kadar tüm işinizi yönetirsiniz. Merkezi erişim noktanız olarak hizmet veren kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir. Sisteme SAP Business One İstemcisi, Web İstemcisi veya Mobil Uygulama aracılığıyla erişilebilir.

SAP Business One modülleri şunları içerir: Yönetim, finans, satış, satın alma, iş ortakları, bankacılık, envanter, kaynaklar, üretim yönetimi, malzeme ihtiyaç planlaması (MRP), hizmet yönetimi, insan kaynakları, proje yönetimi ve raporlar. SAP Business One, işletmenize ve gereksinimlerinize uyacak eksiksiz ve özelleştirilebilir bir çözümdür.

Tüm ERP sisteminin temelleri ana verilerdir. Ana veriler, müşterilerinizi, satıcılarınızı ve olası satışlarınızı ve ayrıca şirketinizin satın aldığı ve sattığı öğeleri tanımlayan temel bilgileri ifade eder. 

SAP Business One Add-on Nedir?

SAP Business One sisteminin güçlü yönlerinden biri de, özelleştirme ve genişletme seçeneğidir. Eklentiler olarak da bilinen SAP Business One Add-on, SAP Business One’ın temel işlevlerine belirli işlevler ekleyen çözümlerdir. SAP Business One’ın özüne katkıda bulunurlar ve ERP’nizi güçlendirirler. İşletmenizin ihtiyaçlarına bağlı olarak, SAP Business One eklentilerinin daha fazla görünürlük, verimlilik ve kontrol sağlamak için sisteminizin işlevselliğini genişlettiğini görebilirsiniz.

Bu nedenle, SAP Business One sertifikalı eklenti ve uygulamalar, sistemi daha da geliştirmek ve işletmenizin günlük görevleri ve işlemleri en verimli şekilde yerine getirmek için ihtiyaç duyduğu temel işlevleri genişletmek için mükemmel bir seçenektir. Bu eklentiler genellikle belirli bir sektöre odaklanır veya belirli bir iş birimi ve sürecinde uzmanlaşır. 

SAP Business One İle İlgili En Çok Sorulan Sorular

1. Neden SAP Business One’ı seçmelisiniz?

SAP Business One, büyüyen küçük ve orta ölçekli işletmelerin veya yan kuruluşları olan büyük işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayan lider bir işletme yönetimi çözümüdür. Uygun fiyatlı ve kullanımı kolay bir çözümdür. Özellikle küçük işletmeler için mükemmel bir seçimdir. Önemli iş verilerinin herhangi bir zamanda tek bir yerde mevcut olmasından dolayı her zaman doğru kararları vermek için doğru bilgilere sahip olursunuz.

2. SAP Business One’ın maliyeti nedir?

SAP Business One’ın yazılım maliyetleri ve lisans ücretleri bir dizi faktöre bağlıdır. Bu noktada profesyonel Binsal ekibi size tavsiyede bulunmaktan ve gerekli gereksinimleri belirlemekten mutluluk duyar. Toplam maliyet, sahip olduğunuz kullanıcı sayısına ve türüne ve dağıtım yöntemine (şirket içi veya bulut) bağlıdır. Danışmanlık, destek, bakım ve özelleştirmeler için ek maliyetler vardır.

3. SAP Business One bir ERP midir?

SAP Business One, bir ERP sistemi (Kurumsal Kaynak Planlama) iş yönetimi çözümüdür. Küçük ve orta ölçekli işletmeleri ve yan kuruluşları olan büyük şirketleri büyütmek için özel olarak tasarlanmıştır.

4. SAP Business One yazılımını hangi şirketler kullanıyor?

SAP Business One kullanıcılarının çoğu küçük ve orta ölçekli işletmelerdir. Yazılım, büyük işletmelerin yan kuruluşları için de uygundur. SAP Business One, şu anda dünya çapında 170’den fazla ülkede 28 dilde kullanılmaktadır.

5. Bulutta SAP Business One uygulamasının avantajları nelerdir?

SAP Business One’ı bulutta çalıştırmak, maliyet açısından yoğun kurum içi BT altyapısına ve özel personele güvenmeme avantajı sunar. Zaman içinde kolay tahmin edilebilir maliyetlerle uğraşırsınız. Elbette, herhangi bir yerden, herhangi bir zamanda sisteme güvenli tarayıcı tabanlı erişime sahip olmak bir başka büyük avantajdır.





      Benzer İçerikler

      Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
      Menü